Poll: Queen Edition


Let's play a game. Vote below your favourite portrayal of the most distinguish Queens of England, Scotland, Wales and Northern Ireland.






Comments

  1. Alamak tak tahu nak buat pilihan... maklumlah tak mengikuti cerita mereka semua.. tapi bagi saya sebagai pemaisuri eloklah dipilih yang bercampur dengan rakyat jelata dan prihatin kepada rakyatnya.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Saya cadangkan tonton The Young Victoria, The Crown, dan The Queen. Dia tak berat sangat berbanding filem/drama siri yang lain.

      Delete
  2. I dah voted ! hehehehe kenapa semua muka klasik sangat !

    ReplyDelete
    Replies
    1. Klasik sebab Anne Boleyn wujud zaman abad ke-15. Elizabeth I wujud zaman abad ke-16. Victoria wujud zaman abad ke-18. Itu pulak gambar Queen Mother sekitar zaman 20-an, 30-an. Dan Queen Elizabeth II jadi queen sejak tahun 40-an sehingga sekarang. Sebab itu semua nampak klasik. Haha.

      Delete
  3. Dah vote! Semuanya memang nampak klasik dan ada jugak yang fotogenik!

    ReplyDelete
  4. Done vote. Semua nampak sesuai je. Rupa semua classic.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak semua nampak sesuai. Macam Claire Foy pernah main Elizabeth II dan Anne Boleyn. Tapi dia lebih hebat sebagai Elizabeth II. Natalie Dormer pula pernah main Queen Mother dan Anne Boleyn. Tapi dia lebih hebat sebagai Anne Boleyn. Helena Bonham Carter pernah main sebagai Queen Mother dan Anne Boleyn. Tapi dia lagi hebat sebagai Queen Mother. Gituuuu.

      Delete
  5. Semua nampak klasik tak tahu nak vote yang mana. Tapi yang humble mestilah jadi pilihan

    ReplyDelete
  6. Done vote..semua nampak cantik tp SA vote ikut naluri dan pandangan tajam je..hehehe

    ReplyDelete
  7. Huish macam undi pilihanraya pulak..hehehe..tak tau nak undi macam mana

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha, tercetus idea boleh buat poll, siapa lagi sesuai jadi Perdana Menteri Malaysia. lol.

      Delete
  8. dah undi.. haha..tapi x follow citer ni.. TB vote ikut mana TB berkenan je.. heee

    ReplyDelete
  9. X follow cerita. Jdi vote ikut naluri. Tp rasa nk tgk plak cerita mereka..idea menarik.. nnti vote malaysia la..boleh tgk org Malaysia byk pilih siapa ✌

    ReplyDelete
  10. alahai.. ssh nya nk pilih... x follow citer ni.. so vote pun agk2 je la erk..

    ReplyDelete
  11. yeahhhh! dah vote! sukaaaaaaaaaaa watak2 dorang tu haaaaaaa

    ReplyDelete
  12. Dah vote, Cate Blanchett memang terbaik in her queen role.

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular Posts